Bevordert de Urban Green I-Grow de groei en bloei? Wij hebben het getest.

Urban Gardening – Tegen moeder natuur in

In deze blog gaan we de ‘Urban Green I-Grow’ gebruiken om door middel van een hydroponic systeem planten te laten groeien en te laten bloeien. Velen zouden ons voor gek verklaren om hiermee in de herfst te beginnen, maar wij denken dat ‘urban gardening’ staat voor het onmogelijke!

In het kort: op kantoor hebben wij zaadjes laten ontkiemen in plastic bekers die voor 1/3 gevuld waren met water. Wij hebben zaadjes gebruikt van Lobelia, Lage Afrikaan en Boerenkool. Nadat deze zaadjes zijn ontkiemd, hebben we ze gezaaid in netpotten met een diameter van 5 cm, standaard geleverd bij de ‘Urban Green I-Grow’.

Wat vertelt de verpakking van de zaadjes ons?

Lobelia:

  • Zaaien vanaf februari tot half april in kweekbakje bij ca. 20°C, of vanaf begin april tot mei onder “koud” glas. Begin mei buiten uitplanten.
  • Van zaad naar zaailing: 15 dagen
  • Van zaailing naar bloem: 70 dagen

Lage Afrikaan:

  • Half maart tot half april onder glas of half april tot eind mei buiten op een zaaibed; 5-6 weken na de uitzaai uitplanten.
  • Van zaad naar zaailing: 10 dagen
  • Van zaailing naar bloem: 70 dagen

Boerenkool:

  • Vanaf eind april tot eind juni in de volle grond op zaaibed en ca. 5-6 weken later uitplanten
  • Van zaad naar zaailing: 10-20 dagen
  • Van zaailing naar vrucht: 150 dagen

Wat verwachten wij?

Het is een feit dat d.m.v. de hydroponic systeem het eerste proces – van zaad naar zaailing – hebben gehalveerd. De zaden van de Lage Afrikaan en Lobelia zijn in 5 dagen zaailingen geworden. De zaden van de boerenkool zijn in 1 dag ontkiemd en hebben nu nog maar 1 dag in het netpot gezeten (zie de foto’s direct hieronder). Daarbij verwachten wij dat de boerenkoolzaden in maximaal 2 dagen naar goede zaailingen zullen transformeren.

Bevordert de Urban Green I-Grow de groei en bloei?

Bovendien is het onze streef om de boerenkool in plaats van in 150 dagen te oogsten, dit in 75 dagen te bewerkstelligen. Eens zien of ‘Urban Green I-Grow’ ons hierbij kan helpen.

Houd de blog in de gaten voor meer updates!

© TUINARENA - WEBSHOP DOOR YOUR CONCEPT
Voeding, Japanse Koi & Grow

De waardering van tuinarena.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 15 reviews.